-Vem er du? -Jak er tötens hest, klapa mik!

måndag, september 19, 2005

McDjefvulen

Alla kan säkert färdigställa en hamburgare med bröd. Trots det kommer här instruktioner om hur ni tillagar en precis likadan hamburgare jag gjorde idag:

Det här behöver du:
2 grova hamburgebröd
2 vegetariska sojabaserade hamburgare (eller kött om ni känner för det)
1 stort blad krispsallat
3 färska piripiri (2 röda, 1 grön)
2 krm mald chipotle (går förmodligen ersätta med 1 tsk chipotle-tabasco)
1 krm salt
1 dl äkta majonnäs
1 färsk tomat
Heinz chilisås

1. Börja med dressingen: Kärna ur och finhacka piripirisarna. Rör ner hacket, chipotlen och saltet i majonnäsen. Låt stå i kylen minst 30 min.

2. Skiva tomaten. Skölj och dela sallatsbladet i två delar.

3. Stek burgarna. Dela bröden och rosta ytorna som kommer ha kontakt med burgarna på en stekpanna tills de blir gyllenbruna.

4. Börja med att klicka ut chilisås på underdelen av bröden. Lägg på hamburgaren, tomatskivan och sallatsbladet. Klicka på "lagom" mycket av dressingen och lägg sedan på överdelen av brödet.

5. Ät och bli tjock och lycklig.

PS. Missa inte Sverkers tampongtest i Plus ikväll, SVT1 kl 21:00. DS.